PREVIOUS PROJECT

PREVIOUS PROJECT

 
             NEXT PROJECT

             NEXT PROJECT

Modern Courtyard Home                                                                                                                                                                                                                               Kirkland, WA                                                                                                                                                                                                                                                       Residential 

The owners of this Kirkland home wanted to have a house that was welcoming and full of life, while maintaining a look of timelessness. Like many of our residential projects, the construction of this home stemmed out of necessity to accommodate a growing family. Prior to construction, the lot had ample room for the family to spread out, however there was a desperate need for an updated structure. The walkway leading up to the front doors is inviting and the different materials provide a fun variance of color that isn't too over the top. The covered deck area in the backyard is perfect for BBQs and outdoor dining. It perfectly accommodates the client's desire for a fun and lively home. The back of the house has an all grey exterior that lets the modern design speak for itself. The rest of the backyard is designed to take advantage of the abundant space and allows for plenty of outdoor living throughout the year in the beautiful Pacific Northwest. 

Inside, high ceilings were a priority for the clients and the clerestory windows create an illusion that extends the ceiling even higher. Direct access to the deck through the glass doors opens the space even further and seamlessly connects one room to another. The large kitchen island is perfect area to gather around for special occasions or for daily activities like homework for the kids. Bearing efficiency in mind, the kitchen is well equipped with plenty of storage space. A neutral color palette is modernized with glossy finishes, a subway tile back splash, and stainless appliance accents. This is a kitchen that will highlight and draw attention to the food, becoming a blank canvas for the owners to personalize.

Natural light permeates the kitchen through the many windows and glass doors, brightening the room that often becomes the center of all activity for this family. The master bathroom is a light-filled space of relaxation with a large bathtub as well a spacious shower. The tile back splash provides a modern finish and every convenience was added to truly make this a room of leisure.



PROJECT Modern Courtyard Home - New Residential Construction

PROJECT MANAGER Michelle Linden

DATE OF COMPLETION 2013