_GL14360.jpg

LESCHI RESIDENCE
Seattle, WA
Residential

Nestled within a wooded area near Lake Washington, the original early 1900’s farmhouse was remodeled to open up the main living spaces and transform the home into a space more suited to contemporary living.

A wall previously separating the kitchen and living room was eliminated to expand and open up the space. In the kitchen, the dark green tones of the outdoors are brought in through a teal conversion varnish on the custom flat panel cabinets. To maintain a seamless feel, all appliances including the fridge, dishwasher, hood, and pantry are hidden behind matching panels, so they read as one with the cabinetry. With the exception of the fridge and pantry, the teal cabinets all have hidden pulls or are touch latch so there are no exposed hardware. The island cabinetry is a medium stained oak with a custom thinner profile stile and rail. The same wood is brought into the back wall with the open shelf. Lighting and plug moulds are hidden on the underside of the upper cabinets and shelf so that the marble backsplash can be completely free from blemish. A thinner marble was chosen for the backsplash and countertop and created a recess at the top of the cabinets so this edge could float.

The bathroom on the main floor was converted into both a powder room for guests as well as a master bathroom for a full master suite. The boldly colored and patterned tile floor in the master bathroom is balanced with a simple white tile backsplash and shower walls. The tile was carefully and masterfully mitered so that pattern draws you into the bathroom and then all the way into the shower. The cabinet is a floating stained black cabinet with deep drawers for plenty of storage. The powder room bathroom has teak tiles to bring the warm flooring in, while also providing a fun texture and pattern. The walls have 1x1 wood strips applied in a pattern and then painted all one color to add texture and depth as well as visual interest to the room.

One of the previous bedrooms on the main floor was transformed into a sunroom by creating a pass-through with the main living space. For added interest, the ceiling was opened up to expose the original 1900s roofline of the house. The ceiling was painted a bright yellow to enhance the natural glow of the sun and provide a feeling of warmth and retreat in the forested area.



PROJECT NAME Leschi Residence

DATE OF COMPLETION 2019