AtelierDrome_Kimmel-17461.jpg

KIRKLAND RESIDENCE
Kirkland, WA
Residential

The original main level of this home was both outdated and not functional for the new family. The kitchen had a dropped ceiling and was separated from the vaulted living space by a large two-story fireplace. Opening up the rooms to bring in my more light and create a more functional space were the primary drivers. The fireplace was removed to create a completely open floorplan as well as allow for a formal dining space. The originally sunken living room was raised so that the entire space could flow seamlessly together. The ceiling to the kitchen was vaulted and the orientation of the kitchen / living / dining space was changed to allow for a connection to the outdoor spaces.

The owners wanted to incorporate some classic design elements (like white shaker cabinets) but were also interested in some bolder/modern elements with painted cabinets and updated fixtures. The result was a shaker kitchen with mainly dark blue cabinets and white cabinets for the uppers only. Updated light fixtures were selected for the kitchen and living spaces and the entry staircase was rebuilt to accommodate the single floor level. New darker floors relate to the custom-designed hardwood treads and handrails.


PROJECT Kirkland Residence - Residential Remodel

DATE OF COMPLETION 2019

CONTRACTOR TBH Sterling