PREVIOUS PROJECT

PREVIOUS PROJECT

 
              NEXT PROJECT

              NEXT PROJECT

Kenmore Mixed-Use                                                                                                                                                                                                                                       Kenmore, WA                                                                                                                                                                                                                                                       Commercial

Our Kenmore project features a mixed-use building, offering eight 2-bedroom apartments, occupying two floors, above an open commercial ground-level floor. Our client’s full program and narrow property required careful siting of both buildings in order to engage the street and provide access across the site. In order to break down the mass of the front building, we designed a series of floating planes, made of different materials, as well as open corners for balconies. Behind the front building, we created four 3-story town homes, each with a rooftop deck with sweeping views of Lake Washington.

The ground floor of the main building is recessed from the building face to provide a covered walkway for visitors, and is clad in warm, inviting stained wood. Pedestrian accouterments, like planters and bike racks, serve to help active the ground floor and tie it into the existing street front.



PROJECT Kenmore Mixed-Use

PROJECT TEAM Henry Walters, Michelle Linden

GENERAL CONTRACTOR STS Construction

DATE OF COMPLETION 2011