Finn Hill Remodel                                                                                                                                                                                                                                             Kirkland, WA                                                                                                                                                                                                                                                       Residential 

The original house turned its back on the most appealing feature - the amazing view and light. Where there was formally a flat ceiling and walls dividing the kitchen, dining, and living - there is now a vaulted ceiling and a more open great room style plan. This remodel for a couple who loves to entertain, takes advantage of the height previously relegated to the attic and celebrates a view everyone can now enjoy.

An industrial caliber cook called for a new industrial caliber kitchen. This kitchen needed to function well without being a distraction when exposed to the main living space. Stainless steel appliances, soapstone counter tops, and painted white cabinets help create a functional yet enjoyable space. The angled form of the bar reflects that of the nearby entryway, but also serves as a barrier to help keep well-intentioned guests out of the way of the chef. The butler's pantry beyond offers even more space to spread out the cooking while still maintaining a neat and tidy great room. Floor to ceiling storage, a sink, dishwasher, and work counter make this an extremely efficient butler's pantry



PROJECT Finn Hill Remodel

PROJECT MANAGER Michelle Linden

GENERAL CONTRACTOR Seattle Design Builders

DATE OF COMPLETION 2012


 PREVIOUS PROJECT

PREVIOUS PROJECT

 
            NEXT PROJECT

         NEXT PROJECT