Essensuals.png

ESSENSUALS LONDON SALON
Capitol Hill, Seattle, WA
Commercial

Created for twin brothers, this salon was designed with high-end London style in mind. The airy and minimalist design provides plenty of working space for the stylists without losing the edginess that is essential to the London aesthetic. The minimal design of the salon was paired with sustainable practices to mitigate energy cost and environmental impact. None of the LED lights at the communal styling stations exceed 500 watts. To keep the minimalist aesthetic from sacrificing the feeling of luxury, the welcoming area at the front of the salon adds a bright and cheerful tough, giving patron a preview of the experience they are about to receive at Essensuals.



PROJECT Essensuals Salon - Commercial Tenant Improvements (TI)

GENERAL CONTRACTOR Vanderveen Construction

DATE OF COMPLETION 2015