PREVIOUS PROJECT

PREVIOUS PROJECT

 
              NEXT PROJECT

              NEXT PROJECT

Camano Island Remodel                                                                                                                                                                                                                                Camano Island, WA                                                                                                                                                                                                                                           Residential

The owners of this beautiful Peter Stoner home wanted to update their kitchen and bring in modern touches without compromising the existing design they loved so much. We opened up the previously blocked off kitchen to the rest of the home and designed a new addition to the front exterior to give this home new life while retaining its original charm. We expanded the kitchen to be more spacious and take full advantage of the many existing windows. This resulted in an open kitchen that is connected to the rest of the home and filled with plenty of natural light. This kitchen makeover included new finishes, materials, and appliances. Our selection of the tile back splash and marble counter tops are an understated but impactful way of carrying out the clients' vision of sophistication.

The darker wood of the kitchen island offsets the white of the rest of the space and adds visual interest. In addition to being stylish, the island provides additional storage, seating, and function to the kitchen. By connecting the kitchen to the dining area and beyond, the home feels larger as a whole. The lack of walls separating the rooms increase flexibility and freedom. Clever solutions, like a rotating pantry optimize the storage and utility available without losing the aesthetic vision. Everything is much easier to find, ultimately preventing clutter and confusion in the kitchen.



PROJECT Camano Island Remodel - Residential Remodel

PROJECT MANAGER Henry Walters

DATE OF COMPLETION 2011