AtelierDrome_CaffeLadroRavenna-16931.jpg

CAFFE LADRO, RAVENNA
Seattle, WA
Hospitality                                                                                                                                                                                                              

Located at the base of a new apartment building in Ravenna, the cafe was designed to engage the neighborhood and provide a spot for visitors to gather, hang out or just drop in while passing by. This new location wraps around the corner on 65th and offers a variety of both indoor and outdoor seating along with large sliding windows along the counter seating area to further open up the space on nicer days.

The tall ceilings and vertical planes are enhanced by the floor to ceiling windows, tall cabinetry and patterned tile floor that runs up the front counter from the floor, leading the way from the door to the pastry case and point of sale. In addition to counter seating that wraps around the corner along the windows, there is an area with a couch and lounge chair for casual gatherings as well as a group table suitable for business meetings or families. On both sides of the patterned tile zone that runs straight through the space like a large run, concrete style tile adds both elegance and a touch of industrial quality for nice contrast with the warm golden woods of the cabinetry and tables.



PROJECT Caffe Ladro, Ravenna - New Cafe Tenant Improvements (TI)

DATE OF COMPLETION 2019